mandag 27. juli 2009

Nye klær til barnehagestart!

Snuppedei skal begynne i helt ny barnehage om en ukes tid, så da må man jo ha nye klær også. Har prøvd meg på en anorakk/hettegenser i lilla jersey og lilla ugledetaljer. Mønster fra Børnetøj du selv kan sy. Matchende bukse kommer når jeg får lånt meg en ny symaskin, min egen har atter en gang knela....

lørdag 25. juli 2009

Jordbærslang


Lykken er en bestemor med jordbæråker

torsdag 23. juli 2009

Se så kule tøybleier kan være!


Jeg brukte tøybleier på snuppa et helt år og jeg angrer ikke et sekund! Herlige, fargesprakende kjemikaliefrie, myke, økonomiske bleier! Likte spesielt disse lommebleiene fra FuzziBunz, fine ikke sant?! De består av et vanntett, men pustende ytterlag av PUL, og en deilig myk innside av microfleece. Mellom disse lagene putter man et innlegg av microfrotte, bambus, bomull eller hva man måtte ønske av oppsugende materialer. Bæsjen fanges opp av et rispapir som bare kastes i do, og resten av bleia vaskes i vaskemaskin og tørketromles, utrolig lettvint! Også har man den store fordelen at man bestandig har bleier i hus! Anbefaler nettbutikken Vidunderbarn, de har denne lekre rosa + mange, mange flere til salgs, i tillegg til annet tøybleietilbehør

mandag 20. juli 2009

Deilig kosebukse til salgs!

Den finner du her Nå også redusert pris på forklekjoler!

søndag 19. juli 2009

lørdag 18. juli 2009

Noe for norsk helsevesen?

I Skottland har sykehusene igjen blitt det offentliges ansvar og ideen om at sykehuset er en butikk, blitt forkastet. Dette har ført til at sykehusene greier å holde budsjettene sine og til og med gå med overskudd, til forskjell fra norske sykehus som går med dundrende underskudd etter helsereformen. Får håpe at norske politikere leser denne artikkelen og tar den til seg. Å tro at et helsevesen kan drives som et foretak og forvente overskudd er en utopi etter min mening.

onsdag 15. juli 2009

Ny blogg fra meg!

Ta en titt innom da vel! Made by Merkelige Mourie

Hjemmealenedag!

Første på over en hel måned! Snuppa er levert i barnehagen, kaffetraktern har akkurat gokla seg ferdig, ny bok og mokkabønner ligger parat i sofaen, tørketrommel og vaskemaskin går, vaskebøtta venter (men ikke før om en time) og deretter litt trening før barnehagehenting og middagslaging. Ute er det skodde og 12 grader, deilig! Jeg blir sliten både i kropp og hode av altfor mange dager med godvær, helt merkelig? Men jeg skal nå ihvertfall nyte disse timene for meg selv, alle mammaer trenger noen alenetimer innimellom.

mandag 13. juli 2009

Friskmeldt symaskin!

Den noget vrantne symaskinen har vært på rehabilitering sørpå og nå er det som å sy i smør! Ikke et eneste feilsting! Så for en gangs skyld fikk jeg sydd to plagg uten et snev av bannskap, glad nå

torsdag 9. juli 2009

Da nærmer ferien seg slutten....

Men vi har hatt det alldeles strålende! Først ei langhelg hos svigermor, deretter osa vi nordover til Finnmark. Fikk et døgn på herlige Sørvær før vi satte kursen mot Hammerfest og gamle kjente. Utrolig koselig å treffe tidligere kollegaer og venner, til tross for 4 grader og gråvær, huttetu. Etter et par dager der kjørte vi via Karasjok og overnattet i Pajala på en campingplass, så da fikk gubben oppfylt drømmen om hyttetur i Sverige, hehe! Neste dag gikk turen til Luleå der vi hadde booket oss inn 3 netter på hotell og det ble faktisk billigere enn å bo på hytte. Vi bodde på Quality Comfort Hotel midt i sentrum, 50 meter til shoppegaten og 50 meter andre veien til en liten park med koselig lekeplass. Vi fikk også med oss en tur på Nordpoolen, et badeland i Boden. Kan i tillegg anbefale et besøk på Teknikens Hus, et vitenskapsmuseum for barn i alle aldre. Etterhvert pusket vi oss via Mo i Rana hjem til besteforeldrene på Tjøtta og her har vi vært i 2,5 uke! Dvs. gubben dro hjem til Bodø etter en uke, da var han altfor rastløs til å sitte her selv om jeg og snuppedei har storkosa oss. Og i morgen tar vi kveldsflyet hjemover. Vi har vært utrolig heldige med været, masse sol og sommer selv om badetemperaturen ikke har vært optimal, akkurat. Men det skal likevel bli herlig å komme hjem, 4 uker på farten tar på. Flere bilder kommer i et eget innlegg i løpet av helga regner jeg med.

onsdag 8. juli 2009

Lille blåbær på skogstur



Dagens anbefaling!

Jeg vil absolutt anbefale http://www.sysiden.no/ hvis du skal ha ny symaskin! De yter en super service, selv om man ikke har handlet noe der en gang. Gode tilbud og symaskiner for enhver smak!

tirsdag 7. juli 2009

Sommerbursdagskjole

Vi skal i bursdag til en nevø i ettermiddag og hva passer da bedre enn en sommerbursdagskjole

søndag 5. juli 2009

De første blåbæra er modne!

Og da måtte det selvfølgelig bli en blåbærkjole med lommer til snuppa







lørdag 4. juli 2009

Sygrublerier

Dere som har fulgt med bloggen min en stund har vel sett en økende syinteresse. Nå har jeg fått tilbud fra en lokal stoff- og garnforhandler om å få henge opp en forklekjole i butikken hennes, og at hun formidler kontaktinformasjonen min til interesserte kjøpere. Vurderer også å legge ut slike kjoler her på bloggen, så jeg ville bare lodde interessen litt om dette er noe dere lesere kunne tenke dere å kjøpe? Eksempler ligger under katagorien Håndarbeidsprosjekter.

fredag 3. juli 2009

Fortsatt på ferie...

Og nå storkoser vi oss hjemme hos mamma og pappa! Snuppa blir skjemt bort på alle bauger og kanter, skal bli et liv når vi må tilbake til rutiner og kjedelig hverdag, hehe! Litt sying har det også blitt tid til, kan da ikke bare daffe rundt.