onsdag 30. juni 2010

Endelig!

Etter å ha iført meg og snuppa ulltrøye i går morges, for å så oppleve at temperaturen hadde steget til 18 grader i går ettermiddag, var det litt nedtur at det plaskregna i morges. Men det var jo bare for å gjøre det rent og pent til sola kom!Søteste snuppa mi som plukker blomster til bestevenninna som kom hjem fra ferie i dag! Legg merke til skoene på feil fot...

søndag 27. juni 2010

Helgas kosestrikk i regnværet!



Første par ut i Sokkealongen! Tynne sommersokker i Mini Palett Superwash, oppskrift fra banderolen, størrelse 37. Brukte bare 42 gram og hespen veide 100 gr, så det er nok til to par damesokker ihvertfall. Blir rosa-lilla sokker til snuppa også!

onsdag 23. juni 2010

Actionbilde av Nøstebarnkjolen!

Djevellue!

Venter på å få høre nytt fra en forumvenninne som ligger på Fødeavdelingen nordpå... Siden været er så guffent både her og der nord, har jeg strikket en djevellue til den lille vi venter på av Tynn Alpakka, mønster fra Gros blogg

søndag 20. juni 2010

Søndagspuslerier

Ble litt sliten av den forrige bloggutformingen, og trengte litt sommerblå himmel siden sommern lar vente på seg her i Bodø. Eneste fordelen er at jeg endelig ble ferdig med Nøstebarnkjolen, som nok heller ble en tunika enn kjole. Mangler bare å sy på et par knapper, men må vente til den er tørr først.

lørdag 19. juni 2010

Dagens ord:

Crap! Pluss et par andre ord ikke beregnet på sarte barneører, men når det samme barnet hopper i fanget mitt sånn at hun drar HELE rundpinnen ut av prosjektet mitt, da kommer det sånne ord! Er i innspurten på hverdagskjolen fra Nøstebarn og syntes IKKE det var morsomt at gubben sa jeg kunne jo bare rekke opp og strikke på ny! Heldigvis skjønte han alvorlighetsgraden i hendelsen og tok med seg snuppa på kveldskjøretur sånn at jeg fikk rette opp skaden i ro og mak

Rolig lørdag..-

Ute er det regn og grått og kaldt, føles ikke som sommer akkurat. Snuppa sto opp halv 7 og satt henført foran barneTv med et lykkelig gjensyn av Drømmehagen! De i NRK som bestemte å ta Drømmehagen av sendeskjemaet skulle fått sett det lille fjeset stråle opp på grunn av Hinkel Pinkel, Hoppsi Deisi og Ninkinonken! Gubben har dratt for å trene og jeg skal forsøke å få gjort litt huslige sysler før vi drar til byen. Snuppa og meg skal på kino og se på Laban, håper hun syns det blir gøy. Ellers så er jeg snart ferdig med Hverdagskjolen fra Nøstebarnboka, strikket i nydelig blå Alpakka. Gleder meg til å prøve den på snuppedeien, hun kan trenge en varm og koselig kjole i gråværet! Ha en strålende helg!

lørdag 12. juni 2010

På nattdrakten skal fintfolk kjennes!


Snuppa iført Hello Kitty-nattdrakt og bunaden sin....Syns det var så stille på rommet etter hun var putta til køysHer fra 17Mai iår

Verdens strikkedag!

I dag er det Verdens Strikkedag! Jeg koser meg med halvferdige Karius, halsvondt og litt feber gjør at motivasjonen for mere avanserte prosjekter ikke er på topp. Hva strikker du på for tida?

fredag 11. juni 2010

To my foreign readers!

I have added Google Translator to the sidebar, just beyond the flag counter. Hope this will be an aid for you to understand my blogging in Norwegian. I can't certify that the translation will be correct at all times, but hopefully it will make it easier for you. Thanks for visiting my blog, I really appreciate it!

torsdag 10. juni 2010

Dagens ønske!

Jeg ønsker meg et dataprogram som gjør at man kan lese interessante blogger uten å måtte scrolle nedover siden selv. Siden skal rulle fint nedover i lesetempo og automatisk skifte til neste side sånn at jeg slipper å bruke museknappene, men i stedet kan strikke uforstyrret samtidig som jeg leser. Hadde ikke det vært fint 'a, dere andre medbloggere og medstrikkere?!

søndag 6. juni 2010

Vi har gått 3-toppsturen idag

På toppen av Keiservarden, litt sur vind
Hvitveisplukking i det grønne
Bodøbyen i godvær
Spreke bestemora!

Snuppa satt vel 3/4-deler av turen i E2e-meitaien, kun den som funker til en 3,5-åring på 19 kilo.... (Vennligst hold blikket over hoftehøyde....)
Vi hadde koselige pauser med seigmann, Bixit og kaffe
Snuppa oppdaget en liten kattepus som var på tokt nede i skogen
Hun var ikke helt enig i at det å gå på tur var gøyere enn lekepparatene på startområdet..

lørdag 5. juni 2010

Dagens herligheter!

Verdens beste frokost! Måsegg og ærfuglegg på flatbrød med ekte smør!
Snuppa i strålende humør, is og ny Minnie Mus-veske!Og jeg har fått 1100 gram garn, Sterk, med merino, alpakka og nylon for å strikke den berømmelige genseren i forrige innlegg til mamma!

fredag 4. juni 2010

Freddan!

I dag er endelig hælj! Kjørte gubben på flyplassen klokka 7, han skal på bedriftstur til Tallinn sammen med masse kollegaer og kommer hjem søndag. Prøvde å hinte sterkt frempå om garnbutikker, men han fikk merkelig nok akutt døvhet, vet ikke hva som skjedde der altså? Hjem og frokost sammen med snuppa, før hun dro til barnehagen med sin fine gule biesykkel med rosa kurv og rosa sykkelhjelm. Så mediterte jeg foran dataen en halv times tid og nå er det rydde og vasketid! Mamma kommer på besøk i helga!! Hun vet godt hvor lite husmoderlig jeg er, men jeg prøver å gjøre en liten innsats før hun kommer på besøk, hehe! Vi skal garantert en tur på City Nord, men håper på å få lurt henne med på en kaffe på Hjerterommet før vi hiver oss ut i shoppinga. Deretter skal vi hente snuppa i barnehagen, og så blir det hjemmekos resten av dagen. Har lovet henne å strikke en Ellinor Flor-genser i hvitt og blått så da blir det nytt strikketøy! Langtidsprosjekt, men jeg gleder meg!

onsdag 2. juni 2010

Sokkealong!

Inne på Ravelry har de et samstrikkprosjekt som går ut på å få ferdig 52 par sokker i løpet av et år. Sokker som blir ferdig etter 1 Juni teller og det går frem til 1 juni neste år! Tror ikke jeg skal ha ambisjoner om 52 par, men prøver meg på 26 par. Kommer til å legge ut bilder av ferdige sokkepar med nummeringer og detaljer etterhvert, så følg med!

tirsdag 1. juni 2010

Gakkgakksokk ferdig!

Ja, ihvertfall den første. God trening i å strikke med 2 tråder, ikke bare like enkelt å få lik trådspenning. Strikket fra tåen og opp, så de første rundene med gakkgakker er noe slanke til jeg begynte å få trådspenninga til,
Endel skjønnhetsfeil her og der, blir nok hjemmesokker disse. Men neste gang skal jeg strikke dem på vanlig måte, fra ankelen og ned, ble ikke helt komfortabel med tåoppmetoden...