fredag 10. april 2009

Påska så langt

Jeg og miss Snuppetroll sto opp klokka 4 forrige fredag for å ta postflyet til Sandnessjøen. Heldige som vi var tok tåka overhånd og det ble overflyvning til Brønnøysund med påfølgende drosje, hotellfrokost og buss sponsa av Widerøe... En halv times tur ble til 5 timer, men snuppetrollet var i strålende humør og var en sann engel hele turen. Vel hjemme på den forjettede ø, Tjøtta, var det bare å lene seg tilbake og nyte besteforeldrenes omsorg for snuppa og meg selv.

Tjøtta er ei bittelita øy på Helgelandskysten med bru og ferjeforbindelse til den øvrige verden. Navnet stammer fra gammelnordisk, tjotr, og betyr der vindene blåser. Hovedgården til Hårek på Tjøtta som var med og drepte Olav den Hellige. Deretter var Tjøtta et mektig handelssted under Brodtkorp-slekta til utpå 1850-tallet. Nå er folketallet gått betraktelig ned, men likevel et livskraftig samfunn med skole, barnehage og idrettslag. Anbefaler alle interesserte å legge sommerferien dit!

Tilbake til påskeferien. Lange, late dager med altfor mye god mat og et snuppetroll som koste seg i sentrum av besteforeldrenes oppmerksomhet. Noe dårlig vær, men vi fikk da oss en fin dag på stranden, med skjellsankingog appelsinspising. Shoppingtur til Sandnessjøen ble det også, ny knallrosa vårdress til snuppa, regndress til meg selv, sårt tiltrengt forøvrig. Snuppa og bestemor var på skogstur og plukket kongler, og så på svanene som koste seg på Storvannet. Gammelonkel fikk også besøk, noe han satte stor pris på. Og på onsdag kom endelig pappatrollet, gleden var stor da snuppa fant pappan sovende i samme seng neste morra. Gårdagen ble tilbrakt i bilen, shoppetur til Tärnaby og oppover til Bodø. Snuppa ble dessverre dårlig på turen, men er heldigvis i fin form i dag. Og i morra bli det tur til Hamarøyfjellet for årets siste og eneste skitur, hehe!
Leser avisa sammen med bestefarKoser seg i storbadekaret
2 kommentarer:

Vær velkommen til å legge igjen et lite spor fra deg!