fredag 28. mai 2010

Vi er i streik!

Unio har tatt ut 950 av sine medlemmer/sykepleiere i streik fra og med i dag. Dette fordi Spekter ikke møter oss på våre krav om likelønn og finansiering av gjennomføring av skift/turnusreformen. Det er stor streikevilje blant sykepleierne, men samtidig med en viss bismak... Vi vet at det kommer til å ta kort tid før det blir tvungen lønnsnemd og da blir vi som regel den tapende part. Syns det er merkelig at vi er viktige nok til at vi ikke får lov å streike i lengre tid, men ikke få den lønn vi fortjener for jobben vi gjør.

Har lest endel leserinnlegg på Dagbladet og VG's nettsider og syns det er trist at enkelte tror vi lar pasientene ligge å dø for å tjene 5 kroner mer i timen... Vi streiker ikke fordi vi syns det er gøy, men fordi vi vil bli rettferdig behandlet. Tviler for at det er en eneste sykepleier som ønsker å streike hvis det fører til at liv går tapt.

Men er det ikke et rettferdig krav om at vi skal få samme lønn som andre med lik lang utdanning? Og når skal det bli verdsatt å ta vare på menneskene rundt oss? En datamaskin, mekanisk utstyr, heisekraner har ikke følelser, hvorfor skal de da være så mye mer verdt enn et menneske? Kallstanken er foreldet, det er ingen som vil ha sin lønn i himmelen lengre!

Jeg er stolt av jobben jeg utfører, en spennende og utviklende jobb som stiller krav til meg på alle områder. Jeg er ikke bare sykepleier, jeg er resepsjonist, sekretær, assistent, renholdsarbeider, dataekspert, venn, begravelsesbyrå, koordinator, legens forlengede arm, tekniker og ikke minst, et medmenneske! Hvis vi sykepleiere hadde fått lov til å gjøre vår hovedoppgave, å ta pleie pasienten, hadde det plutselig blitt bruk for en hel masse mennesker til å utføre oppgavene vi ellers må gjøre i tillegg til sykepleierfaget. Tenk hvordan lønnsutgiftene da hadde rast til værs?!

Jeg håper, kjære lesere, at dere støtter opp om streiken vår, vi vil jo bare bli verdsatt for det vi gjør....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vær velkommen til å legge igjen et lite spor fra deg!