søndag 10. mai 2009

Havreboller

Fantastisk god oppskrift på megasunne rundstykker som også smaker veldig godt, server gjerne med smøreost og appelsinskiver! Oppskriften har jeg fått fra min Librakursleder som igjen har funnet den i et ukeblad

3 dl store havregryn
1 dl havrekli
6 dl vann

Varm opp vannet, visp inn havregryn og havrekli og la det småkoke et par minutter. Avkjøl til fingervarmt.

50 gr gjær
1 dl vann
6 dl fin sammalt hvete
Ca. 5 dl hvetemel
Evt. 1/2 ts salt

Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha i havreblandingen og sammalt hvete. Elt med hvetemel til en myk deig. Sett den til heving i ca 1 time. Elt deigen igjen og lag boller som dyppes i vann og deretter i havregryn. La bollene heve på bakeplaten i 20-30 minutter. Stekes ved 200 grader i 25 minutter. Enjoy!

1 kommentar:

Vær velkommen til å legge igjen et lite spor fra deg!