torsdag 5. mars 2009

Mammasamvittigheten får seg atter en smell


I følge denne artikkelen hentet fra Aftenpostens nettside er det skadelig for barn å begynne i barnehage før de er blitt 2 år. ADHD, spiseforstyrrelser, ulike depressive tilstander og personlighetsforstyrrelser kan bli følgene av for tidlig barnehagestart. Manglende tilknyting til omsorgspersoner kan gi store senskader og stressrelaterte lidelser hos barna.


BANG! Artikkelen treffer meg rett i hjerterota. Har jeg for evig og alltid ødelagt snuppa med at hun begynte i barnehagen 11 måneder gammel? Slike artikler er nesten skapt for å ødelegge mammahjerter som bare vil det beste for barnet, men som også må ta hensyn til resten av samfunnets krav om deltagelse i arbeidsliv og økonomisk er avhengig av at begge foreldre er ute i jobb. Snuppa er et trygt og tillitsfull menneskebarn med sterk tilknytning til både pappan og meg selv, hun har vært gjennom to barnehagetilvenninger uten det minste problem, hun elsker å være sammen med andre barn i barnehagen og syns det er kjedelig å være hjemme. Men likevel gnager samvittigheten, kunne jeg vært hjemme et år til, vi hadde sikkert greid oss økonomisk selv om Europris da hadde blitt eneleverandør av varer til Mourieheimen. Nei, jeg velger å tro at jeg har gjort et godt valg for snuppa, dommedagsprofetier har vi hørt nok av!!! Følg mammahjertet, det er som regel de valgene som kommer best ut.

1 kommentar:

  1. Vet du hva? Jeg tror skadevirkningene de snakker om... Det er ikke godt tilknyttede barn som får det. Jeg er villig til å satse det meste på at barn av tilknytningsbevisste foreldre er rimelig trygge sånn.

    SvarSlett

Vær velkommen til å legge igjen et lite spor fra deg!