torsdag 19. februar 2009

Dårlig mamma...

Ja, det føler jeg meg som og har gjort det et helt år... Hvorfor? Jo, etter en gastroenteritt på tur hjem fra Thailand i fjor på denne tida har snuppa nesten utelukkende bare drukket saft. Hun hadde full melkenekt 4-5 måneder, men spiste heldigvis yoghurt. I barnehagen har hun drukket vann og melk men hjemme har vi dessverre latt henne dingle rundt med saftkoppen. I det siste har hun krevd 2-3 kopper med saft i løpet av natta også, ikke bra for hverken tenner eller mage.

Men i dag greide jeg endelig å sette hardt mot hardt selv om det ikke ble så stor kamp ut av det. Vi var tomme for saft i morges, derfor fikk hun melk og det gikk greit. Glemte heldigvis å kjøpe ny i dag så da hun kom hjem fra barnehagen var det bare melk eller vann som gjaldt, det gikk også greit. Grudde meg til å skulle legge henne uten saftkopp, hun fikk vann, tok et par slurker og sa nei, nei. Jeg forklarte henne at det var helt tomt, men at hun kunne få melk istedet. Jada, hun slurpa i seg et par slurker og la seg ned, heeelt uten protester!!! Pappan har også fått strenge instrukser om å ikke gi henne saft, håper bare hun ikke tuller han rundt lillefingeren som vanlig. Men det gikk utrolig greit, håper bare det fortsetter sånn og jeg angrer litt på at jeg ikke tok kampen før. Håper bare at tennene hennes ikke har fått store skader dette året....

3 kommentarer:

 1. Uff - dette hørtes ikke noe særlig ut! Gastroenteritt, hva er det? Kan hun ikke spise mat, eller misforstod jeg litt nå? Uansett: lykke til med saft-stopp reformen!

  SvarSlett
 2. Merkelige greier, men ofte går det lettere enn man hadde trodd når man skal endre på ting og rutiner. Dere var jo veldig heldige da:)
  Fin blogg du har!

  SvarSlett
 3. Vivi: Gastroenteriett er det samme som matforgiftning på norsk. Ho var så dårlig i 4 dager og fikk full vegring mot melk siden det var det første hun spydde opp, stakkar! Mat spiser hun, ingen problemer der, men det har vært en kamp for å få henne til å drikke annet enn saft. Ho var krakilsk i natt fordi hun ikke fikk saft men vi sto heldigvis imot!!

  Susanne: takk skal du ha! Følte meg ikke like heldig i 2-3-tida i natt men det gikk nå greit

  SvarSlett

Vær velkommen til å legge igjen et lite spor fra deg!